0044 207 023 9281
cards

PROCEDURER FÖR VARUPROVSPLOCKNING GENOM HÅRSTRÅD1. Identifiera den lilla plastförpackningen med datum och namn på personen som ska testas. T.ex. Far: Johan Andersson, Son: Per Andersson. Namnen ska vara precis lika som det står på VARUPROVSBLANKETTEN SOM UTSÄTTS TILL FADERSKAPSTESTEN.

2. Ta ut MINST 6 hårstråd från huvudet, ögonbryn eller armhåla, osv. med roten.

Den proceduren kan göras med hjälp av en pincett eller med tummen och pekfingret, och dra med en snabb rörelse. Rör ALDRIG hårets rot (skinnet är DNAs varuprov).

Efter borttagningen, det är viktigt att roten (en liten grupp av skinnceller) blir kvar på hårstrådet. Man ska vara säker på att hårstrådet kommer ut utan skada, "HA INTE SÖNDER" och att det kommer ut helt. Det är MYCKET VIKTIGT. Roten syns tydligt på det borttagna trådets ända.

I fall av tunnt eller grått hår, totallt skallighet eller icke synlig rot, det rekommenderas användningen av munmetoden.

3. Sätt hårstråden omedelbart i en plastpåse med personens idenfiering.

Sätt omedelbart hårstråden i plastpåsen, stäng och identifiera den med information om respektiva personer. När hårtråden är inlagda på det viset, det finns ingen risk att ha roten manipuleras på fel sätt och kan även tåla tillfälliga fall.