0044 207 023 9281
cards

OFTAST FÖREKOMMANDE FRÅGOR - SVERIGEVad är det som behövs för att jag ska kunna göra ett faderskapstest?

Du kan följa instruktionerna via internet (klicka här för instruktioner) eller så kan du skicka ditt kit som har allt du behöver, inklusive instruktioner, swabs (för plockning av munceller, förklarande broschyrer, osv.)

Är kittet kostnadsfritt?

Det kit, som nämns ovan, är helt gratis och sänds utan någon kompromiss. DNA-analysen är dock inte gratis och priset står beskrivet i broschyrerna.

Vilken sorts DNA-prov behövs?

Det finns många olika sorters biologiska DNA-prov vi kan jobba med. För faderskapstest rekommenderas munceller (plockning med en liten borste), som är en pålitlig och smärtfri metod. Hårstråprov är också ganska enkel, men det kan finnas plockningssvårigheter, speciellt för barn med tunt hår eller i fall av skalliga personer eller med vitt hår (det ger inte så bra DNA-prov för att göra testet.)

Är det nödvändigt att ha moderns tillstånd?

Nej. Det är nödvändigt att kraven och villkoren blir lästa och undertecknade av personen som är ansvarig för testet. Faderskapstestet kan göras med bara faderns och barnets DNA-prov.

Hur mycket kostar det?

Priserna beror på vilket test som genomförs. Våra sidor Faderskap och Andra Släktskapstester visar pris på olika tester.

Vilken är precisionsgraden?

Vårt billigaste test har en precisionsgrad av 99,9%. Andra släktskapstester (t.ex: bror-med-syster-test) varierar mellan 99% och 99,9%. Våra tester garanterar hög precisionsgrad med mindre kostnad, om man jämför med andra laboratorium.

Hur lång tid tar det att få resultaten?

I vanliga fall mellan 2 och 3 veckor. Varationer kan bero på laboratoriumets arbetsvolym. Vi har en expressservice tillgänglig (välj express service option i formulären som ingår i kittet.)

Är testen konfidentiella?

All kundens information från DNA-testen är ytterst konfidentiell. Resultaten ges bara till personen som skrev under faderskapstestformulären. Det behövs också ett lösenord som garanterar säkerhet.